M-am inspirat de pe un program american numit " Joy of Cooking" cu mici modificari personale.
La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere. Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a omogenizat se adauga morcovii rasi fin si in continuare se amesteca manual cu spatula. Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se coace la foc mediu cam 40-45 de minute pana se rumeneste si trece proba scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Rece, se taie in doua blaturi si se umple cu crema obtinuta din mixarea untului cu mascarpone, zahar si coaja de lamaie. Se poate orna cu crema sau doar cu zahar pudra. Se pastreaza proaspata cateva zile-in frigider- acoperita.
1
piure de mere sau applesauce se gasesc si in comert, de ex. in Mega Image. Eu am folosit din cel facut de mine sub numele de Apple Butter.