Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 28 Dec 2014 | 16166 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa pe care eu si iubitul meu o adoram.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 cana de lapte
  • 200 -250 g de zahar tos
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pachet de margarina sau unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • Glazura de cacao:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao:

Foile se pregatesc astfel:

 

Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu cele 2 oua si cele 10 linguri de ulei apoi se adauga zaharul topit si racit. Se adauga 1 lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde astfel incat sa se poata face un aluat. Se taie aluatul in 3 parti egale care se vor intinde cu sucitorul si se pun pe rand la copt pe dosul tavii peste foaia de copt. O foaie o lasam la copt cam 20-25 min pana se intareste foaia si se face ca biscuitele ca si textura.

 

Crema :

 Se pune la fiert laptele cu zaharul si se amesteca pana ce se topeste. Laptele il tragem putin de pe foc pentru a adauga cele 2 oua batute foarte bine cu 2 linguri de cacao, amestecand usor si continuu pentru a nu forma cocoloase. Apoi punem crema inapoi pe foc si punem si pachetul de unt sau margarina si lasam sa se topeasca timp in care amestecam in continuare. Dupa vreo 10-15 min luam crema de pe foc si fierbinte  punem peste prima foaie jumatate din crema obtinuta apoi punem peste crema nuca de cocos in functie de preferinte. Punem imediat a doua foaie si presam putin cu palmele pentru a intra crema si in foaia de deasupra, peste care vom pune restul de crema si o intindem peste toata foaia. La fel vom pune putina nuca de cocos peste crema. Si in sfarsit punem a treia foaie presam putin cu palmele.

Glazura:

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul. Aceasta o vom pune peste ultima foaie, o intindem peste toata suprafata foii apoi punem deasupra nuca de cocos. Prajitura se va manca abia a doua zi pentru ca trebuie sa se inmoaie foile.

 Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris