Tort cu crema de cacao si zmeura

de daniastefania in Torturi, 28 Iun 2015 | 3034 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi:

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema de cacao:

  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri unt
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru crema de zmeura:

  • 400 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • 250 ml frisca

Pentru ornare:

  • 200 ml frisca
  • Zmeura
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao si zmeura:

Prima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei parti, iar in una dintre ele adaugam cacao. Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, vom coace cele trei blaturi. Le vom coace la temperatura de 200 grade C cam 4 minute. Lasam apoi blaturile sa se raceasca. In acest timp vom face cele doua creme. Punem un plic de gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem pe foc cacao cu zaharul si apa. Cand s-a topit zaharul adaugam untul. Dupa ce s-a topit si untul, luam de pe foc si adaugam jumatate din gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina si lasam la racit

 Intr-un alt vas punem 350 gr zmeura si zaharul si fierbem 3 minute. Luam de pe foc strecuram, sa scapam de seminte si adaugam gelatina ramasa. Amestecam bine si lasam la racit. Batem bine cele 500 ml frisca, apoi adaugam jumatate la compozitia cu cacao si jumatate la cea cu zmeura. La cea cu zmeura adaugam si zmeura ramasa.

In tava in care am copt blaturile punem folie transparenta. Asezam primul blat alb, apoi punem crema de cacao. Asezam blatul cu cacao, apoi crema de zmeura si ultima data al doilea blat alb. Dam la frigider doua ore. Batem apoi frisca si ornam.  Asezam zmeura deasupra si presaram bombonele colorate. Tare bun tort, crema de cacao e ca o spuma de ciocolata, iar impreuna cu crema de zmeura usor acrisoara creeaza un echilibru perfect! Pofta la mancat!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Laura