Desert prajitura cu foi si crema de cacao

de Moni_alex in Prajituri, 24 Iun 2015 | 15997 vizualizari

 

Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua. Este si o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500-600 g faina
  • Crema:
  • 600 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g margarina Rama
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins. 

Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35 cm.

Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacaua si zaharul.

Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.

Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.

Se acopera prajitura cu hartie de copt si se asaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.

Se da prajitura la rece pentru 24 ore .

Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.

Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.

Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia (sau Albinita)