Blatul: separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii.
Crema: se face in doua etape. Prima etapa: pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele ( 500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc , se va topi repede. Da laptele la o parte.
Etapa a doua: ouale, plus 2 linguri zahar se mixeaza bine pana ajung o spuma. Adauga 3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele ( 150 ml) mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin.
Asamblare: taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema.
Caramel toping : caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt. Lasa la topit.
Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste.
Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie.