Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)
Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.
Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).
Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.
Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.
Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.
Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.
Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).
Se da la rece si se poate portiona.
Sa aveti pofta!