Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 30 Iul 2016 | 6075 vizualizari

 

Nu putea sa treaca sezonul zmeurei, acest fruct atat de parfumat si sublim, fara sa nu pregatesc ceva bun. Am primit zmeura proaspata, dar cum atunci nu am avut timp sa pregatesc ceva bun, am congelat-o si a fost numai buna pentru acest week-end. Am combinat foile de pandispan cu multa lamaie, cu o crema usoara, lejera, de vara zic eu.

 

INGREDIENTE

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • coaja rasa de la o lamaie

Crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar

Pentru decor:

  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura:

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm. Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie. Le lasam sa se raceasca.

Crema: Punem zmeura in blender si o pasam bine. Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam. Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc. Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc. Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam. Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin. Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute. Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta. Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile. Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam. Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam. Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul: Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.
Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

08.08.2016, 11:04

Stefy, multumesc

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:29

Ce prajitura buna, imi place combinatia de branza si zmeura!

Rocsi 1

09.08.2016, 10:47

Multumesc Ancutsa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si mandarine