Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2015 | 5083 vizualizari

 

Reteta asta ma cam bantuie de ceva vreme iar acum m-am gandit sa o fac pe post pe pasca,Reteta e de la nemtoasa de Corinuta......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 375 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema oua
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie premiun Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • Crema branza
  • 500 g branza dulce 32 % grasime
  • 250 ml smantana grasa 40 % grasime
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua:

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai lasam sa se racoreasca), amestecam si apoi punem peste faina si ou si incepem sa framantam. Dupa ce am framantat acoperim castronul cu un stergar si lasam la crescut cca 50 min.

Crema de oua: Plicul de budinca il punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi adaugam untul moale si galbenusurile. Albusurile cu un praf de sare le batem bine si apoi le incorporam in budinca amestecand de jos in sus cu miscari lente.

Crema de branza: Branza dulce cu smantana se amesteca bine, se adauga zaharul si zaharul pudra se omogenizeaza. Apoi se adauga galbenusurile si stafidele.

Asamblare: Eu am folosit 3 forme de dimensiuni diferite. Am uns formele cu unt, apoi am intins aluatul, peste aluat am adaugam crema de branza si deasupra am pus crema de oua. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 50 minute, cand a inceput sa se rumeneasca si sa nu se mai miste crema de oua (miscam forma ca sa verificam) scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

daca vrei sa va iasa mai putin injumatatiti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata