Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora Germaniei ,m-am pus si eu pe copt,desi ia putin timp dar si rabdare.In reteta nu am pus stafide pentru ca sotului meu ii plac doar asa,dar nu in prajituri si deserturi.Ca alternativa am pus migdale sfaramate.Ar merge si fulgi de ciocolata.Este atat de buna si a iesit inalta rau.O recomand cu mare placere si ii multumesc Corinutei de inca o reteta care m-a dat pe spate.
1.Pregatirea aluatului:
Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic.
Apoi se pune un prosop uscat si curat peste aluat si se lasa intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer la crescut.
2.Pregatirea cremei de oua:
Intr-o oala mai mica si cu pereti mai grosi se prepara budinca.
A nu se lasa nesupravegheata.
Se fierbe laptele.
Intr-un castronel se pune praful de budinca care se dizolva cu putin lapte rece,pana capata consistenta unei paste,apoi se toarna peste laptele fierbinte ,se fierbe la foc mic,amestecand cu telul fara pauza,asa nu se prinde de oala.
Cand este budinca gata, se lasa putin la racit ,apoi se adauga untul moale si se mixeaza pana este omogen,se adauga si cele 5 galbenusuri si se mixeaza in continuare.
Intr-un castron mai inalt si foarte curat se bat albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar pana face turturi.
Albusurile batute spuma se incorporeaza putin cate putin cu crema de budinca si galbenusuri,aici mi-am luat ajutor pe Klaus ,ca ai nevoie in moment de 4 maini.
Cand este gata crema arata tare pufoasa ,cum zice Corinuta.
3.Prepararea cremei de branza:
Se mixeaza branza de vaci(quarkul) cu branza Philadelphia,se adauga si zaharul,zaharul vanilat ,ouale si migdalele sfaramate.
Forma clasica rotunda de copt se unge cu unt .
4.Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Intre timp au trecut cele 45 de minute in care aluatul a crescut,chiar foarte fain si bine.
Se intinde pe toata suprafata tavii ,cu degetele se intinde si pe peretii formei,vezi poze.
Peste aluat se toarna crema de branza care se intinde peste toata suprafata tavii.
Peste crema de branza se intinde crema de oua.
Se da la cuptorul incins la 180° C ,eu am lasat 50 de minute,dupa 35-40 de minute am deschis foarte scurt usa cuptorului si am acoperit prajitura cu o folie de aluminiu si am lasat asa pana la sfarsit.Cam 50 de minute am lasat la cuptor,acum fiecare cuptor este altfel,trebuie sa vedeti voi cand este copt,vezi poze.
Se lasa la racit,am avut rabdare sa o las de pe o zi pe alta,dar s-a meritat.
Se presara zahar pudra deasupra.
Arata fantastic!Mersi Corinuta pentru INCA o Reteta reusita si extraordinar de buna.
Sarbatori Fericite tuturor bucatarasilor!
1
Tipsuri ar fi multe:
2
Stafidele pot fi inlocuite cu nuci sfaramate,migdale sfaramate,fulgi de ciocolata etc.
3
A se lasa la racit neaparat de pe o zi pe alta.
4
Daca ouale sunt mari ajung si 4 oua la crema de oua pentru forma clasica de copt rotunda.