Minieclere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 32088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina, 
  • 250 ml apa, 
  • 100 ml ulei,
  •  un praf de sare, 
  • 4 oua.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  •  esenta de vanilie, 
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor: 
  • ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere:

Blat:

Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale,unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema:

Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide