Pregatim crema de vanilie:
Punem 600 ml lapte intr-o oala la foc mic, iar restul de 100 de ml il amestecam intr-un bol cu amidonul si 2 linguri de zahar.
Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (3 linguri) si le amestecam cu laptele de pe foc.
Cand laptele este fierbinte adaugam amestecul din bol (lapte+amdion+zahar) si amestecam continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie. Inchidem focul si lasam crema la racit.
Merele le curatam si le dam prin razatoarea mare. Le punem intr-o oala pe foc mic, le amestecam cu 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust) si uleiul si le lasam cateva minute la calit amestecand in ele din cand in cand. Le lasam la racit.
Punem cele 5-6 linguri de zahar intr-o craticioara pe foc mic pana se topeste si se caramelizeaza. Adaugam nucile si amestecam bine astfel incat nucile sa fie acoperite de caramel. Turnam nucile pe o bucata de hartie de copt si le lasam la racit.
Dupa ce nucile s-au racit se rup bucati si se pun la blender. Eu le-am lasat foarte putin pentru a nu se macina de tot.
Imbracam tava cu folie alimentara si incepem sa asezam biscuitii unul langa altul.
Punem un strat de biscuiti, peste biscuiti punem merele, continuam cu al 2lea strat de biscuiti peste care punem crema de vanilie.
Peste crema de vanilie punem nucile macinate caramelizate.
Se da la rece si se serveste...tot rece :P