Pasca Panacris (2)

de Panacris in Prajituri, 25 Apr 2012 | 2787 vizualizari

 

O alta varianta de pasca.

 

INGREDIENTE

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom zahar vanilinat
  • branza de vaci 1000 g.
  • stafide 200 g
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra 200 g.
  • oua 4 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca Panacris (2):

Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau cu ulei daca e prea tare.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, stafidele, ouale, zaharul si un praf de sare. Din ¾ de aluat se intinde o foaie rotunda, care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza crema de branza. Din restul de aluat se taie figurine mici de iepurasi sau se face o coronita. Se aseaza “artistic” iepurasii peste crema de branza, se ung cu ou batut si se intrpduce tava in cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 50 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit in forma si se presara zahar pudra cand se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca Panacris (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu nuca si rahat