Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume

de Merisor in Pui, 26 Aug 2012 | 9263 vizualizari

 

Mi-au cerut pentru cina ceva usor si fara grasimi si nu mi-a trecut altceva prin cap decat sa umplu niste piept de pui cu legume si ciuperci.
Sper sa fie multumiti.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 cutie ciuperci(250gr)
  • sare
  • condimente pentru carne de pui
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • oregano
  • piper
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume:

Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat putin ca la maioneza. Am uns cu aceasta compozitie fiecare bucata de piept apoi l-am dat la frigider intr-un vas acoperit pana am facut compozitia de umplut.

Pentru umplutura am tocat toate legumele marunt cu ciupercile si le-am pus la inabusit intr-un vas cu ulei de masline si putina apa. Am lasat vasul pe foc pana s-au patruns bine toate, apoi am asezonat cu sare piper cimbru si oregano, am ridicat de pe foc si am pus amestecul intr-o sita la scurs si la racit.

Dupa racire am amestecat un ou in compozitie si am umplut cu aceasta portofelele din piept de pui.

Am pus fiecare portofel in folie de staniol, apoi intr-un vas de yena si am dat la cuptor cam 40 minute la 180 grade. Dupa acest timp le-am scos din staniol, le-am asezat intr-o tava si le-am mai lasat 10 minute la cuptor neacoperite.

Ca garnitura am pregatit un piure simplu de cartofi.

 

 

TIPS-URI

1

se pot prinde cu scobitori si pune direct in tava unsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pane umplut cu cascaval