Ciocănele în vin alb

de portiadelumina in Pui, 16 Sep 2013 | 13177 vizualizari

 

Sunt momente în viaţă când te întrebi "ce să mai pregătim azi de mâncare", lucru care se întâmplă când sunt multe treburi de făcut iar timpul de bucătărit este foarte limitat. Aşa că într-o pauză de lucru, printre picături, am zis să arunc la cuptor câteva ingrediente, frumos aşezate într-o tavă, scăldate într-un vin alb care să le frăgezească în aşa fel încât să bucure gustul celor ce le servesc.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocănele
  • 2 cartofi
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 morcov
  • 10 roşii cherry
  • 5 bucheţele de conopidă
  • piper măcinat
  • sare
  • 500 ml vin alb
  • 30 ml ulei
  • usturoi granulat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele în vin alb:

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. 

Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu  piperul şi usturoiul şi printre ele am aşezat legumele tăiate în bucăţi mai mari, cartofii şi morcovii la început, iar celelalte pe parcurs. Am pus vin alb peste ele şi le-am dat la cuptor, lăsând tava mai aproape de focar. Pste tavă am pus folie de aluminiu pentru a înăbuşi ingredientele.

După 15 minute am întors ciocănelele şi am adăugat în tavă, printre ingrediente, ardeiul capia şi conopida şi le-am pus iar la cuptor pentru încă 15 minute. Am întors din nou ciocănelele şi am pus roşiile cherry, urcând tava mai sus de jumătatea cuptorului şi lăsându-o neacoperită pentru a se rumeni incredientele.

Zeama legumelor, cea a ciocănelelor şi vinul pus peste, au creat un sos minunat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Când se pregăteşte carne cu legume la cuptor, trebuie să se ţină cont de faptul că unele se fac mai repede, pentru care motiv se pot adăuga (pentru a-şi păstra culoarea şi gustul) un pic main târziu în vasul de gătit. Iar pentru cuptor această regulă este obligatorie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (63)

Krystyan Trendy 1

22.10.2013, 15:54

pity19 1

05.11.2014, 01:27

Minunate! Am sa fac si eu!

babi5 1

16.12.2014, 08:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in bere neagra la cuptor