Ideea acestei rețete de platou festiv cu aperitive pentru revelion mi-a venit la Crăciun, când de asemenea, pregătisem, ca de obicei, un platou special. Cred că mai erau câteva preparate, dar marea majoritate au fost repetate și pentru acest platou, de revelion.
Dintotdeauna mi-a plăcut să pregătesc aperitive drăguțe și gustoase, făcute cu puțin timp înainte de evenimentul respectiv, ca să fie proaspete. Nici măcar pe vremuri, când pretențiile multora se limitau la felii de: salam, cașcaval, tobă, sângerete, telemea și alte bunătăți înșirate pe farfurii, nu prea procedam astfel, ci pregăteam platouri cu aperitive speciale, apreciate de toți invitații.
Dovada acestei obișnuințe este că majoritatea acestor preparate se găsesc de ceva timp în lista mea de aperitive, pentru că de obicei nu încerc rețete noi atunci când am invitați. Mai întâi experimentez singură și abia după aceea le pun pe masă, în platouri, în fața musafirilor. Este modul meu de a le onora prezența în casa noastră...
Am pregătit două platouri aproximativ similare, pentru că nu-mi încăpeau toate preparatele pe unul singur. Pentru rețete, vă invit să urmați link-urile din rețetarul meu. Acolo sunt date și toate ingredientele necesare, cu mai multă exactitate decât aici.
Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut.
Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru rulouri.
Am făcut salata de vinete și maioneza.
Am pregătit elementele de decor și am răzuit telemeaua și cartoful pentru oamenii de zăpadă.
Am umplut ouăle și roșiile. Am făcut rulourile de jambon și de cașcaval.
Am făcut oamenii de zăpadă și i-am ornat.
Am ornat toate aperitivele și le-am pregătit pentru aranjarea pe platouri.
Am pus foile de salată pe platouri și am aranjat aperitivele:
Omul de zăpadă, în mijloc:
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-oameni-de-zapada-din-branzeturi-85244.html
Rulourile de șuncă, umplute cu salată de boeuf:
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.html
Rulouri de cașcaval: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulouri-svaiter-89474.html
Ouă umplute cu cremă de brânză și jambon:
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-oua-umplute-cu-crema-de-branza-si-jambon-89189.html
Roșii umplute cu salată de vinete (la care am adăugat maioneză, pentru că nu sunt de post):
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-de-post-rosii-umplute-cu-salata-de-vinete-84174.html
Buburuze umplute cu cremă de brânză:
https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-buburuze-umplute-82229.html
Am făcut chifteluțe după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-sos-de-maioneza-cu-ceapa-85552.html
Pentru salata de boeuf am respectat rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html
1
Asigurați-vă că toate produsele sunt proaspete și pregătiți aperitivele cu puțin timp înainte de eveniment.
2
Păstrați aperitivele la rece, închise ermetic, sau măcar acoperite cu folie alimentară.
3
Buburuzele umplute pot fi puse așa că în rețeta originală, sau pur și simplu pe feliuțe de cașcaval, ca în această rețetă de platou festiv.
4
În rețetele de la link-uri sunt date cu precizie cantitățile de ingrediente, pe care le puteți ajusta în funcție de porțiile necesare.