Palanete cu varza

de daniela_16 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 19857 vizualizari

 

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml apa
  • 50 de grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de ulei

Pentru umplutura

  • 1 varza mai mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare,piper,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu varza:

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat asemanator cu cel de paine.

Se acopera bolul si se lasa la dospit la loc caldut cca.1 ora.Intre timp pregatim umplutura:varza se toaca marunt iar intr-o cratita incapatoare se pune varza,uleiul,sarea,pliper,cibru si un pahar de apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand.

Cand aluatul si-a dublat volumul se imparte in bile aproximativ egale si pe rand,cu un sucitor se intind bilele de aluat mai subtire si se pun cate 2 linfuri de varza in centru discului de aluat,se aduna marginile si se apasa putin cu palmele.Placintele se coc in tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana devin aurii la suprafata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

daniela_16 1

20.05.2014, 06:35

Multumesc

babi5 1

20.05.2014, 10:16

marcela1979 1

20.05.2014, 13:18

ce pofta am de palanete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete