Mancare de spanac cu ceapa verde

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 29 Apr 2015 | 10388 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu cumparam mereu congelat,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de spanac 500 g
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/busuioc
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu ceapa verde:

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.

Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca,se da deoparte.

Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.

Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.

Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama,pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute(pana cand acesta este fiert).

Intr-un castron punem faina si putina zeama,amestecam bine,pana cand devine o compozitie subtire,se toarna peste spanac,se pun si condimentele,se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.

Se lasa la foc mic,se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.

 

 

 

TIPS-URI

1

La final se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt

2

Se serveste cu ou prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post