Mancare de spanac cu ceapa verde

de Bya Ralu in Mancaruri de post, 29 Apr 2015 | 9801 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu cumparam mereu congelat,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de spanac 500 g
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • ulei de masline
  • sare/piper/busuioc
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac cu ceapa verde:

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri.

Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare,cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac,se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs.Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca,se da deoparte.

Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.

Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.

Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama,pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute(pana cand acesta este fiert).

Intr-un castron punem faina si putina zeama,amestecam bine,pana cand devine o compozitie subtire,se toarna peste spanac,se pun si condimentele,se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.

Se lasa la foc mic,se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.

 

 

 

TIPS-URI

1

La final se poate adauga patrunjel proaspat tocat marunt

2

Se serveste cu ou prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac