Melcisori cu spanac - de post

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 12216 vizualizari

 

Un aperitiv gustos si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 500 gr foietaj de post
  • 500 gr spanac de la congelator am avut eu
  • 1 ceapa
  • 100 ml suc rosii
  • 4 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica marar
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu spanac - de post:

- se pune aluatul la dezghetat la frigider peste noapte sau se face un aluat pt rulada aperitiv de post din - 1 cana apa, 1 cana ulei, 1 lingurita sare si faina cat cuprinde cca 500-600 gr si se pune la rece pana este gata umplutura - se fierbe spanacul in apa 10 min dipa care se scurge

- se caleste ceapa tocata f fin in ulei cu putina apa si cand s-a inmuiat se adauga sucul de rosii, spanacul si se lasa sa fiarba 10 min la foc mic dupa care se pune sarea, usturoiul tocat fin sau dat pe razatoare si mararul tocat si se mai lasa sa dea cateva clocote

- se pune spanacul racit putin la scurs intr-o strecuratoare

- se intinde o foaie dreptunghulara din aluat si se intinde spanacul iar apoi se ruleaza foaia si se taie cu un cutit bine ascutit in bucati de 3-4 cm

- se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza buc de aluat umplut culcate in tava si se preseaza putin cu mana ca sa arate ca un melc

- se dau la cuptorul incins la 180 C pt 30-40 min pana se rumenesc frumos

- se lasa sa se raceasca putin in tava, se desprind usor si se aseaza pe un platou

TIPS-URI

1

umplutura poate fi si cu ciuperci, stevie, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Laly 1

21.03.2012, 09:53

Vin si eu la o portie mica

MIUTA 1

21.03.2012, 12:43

Super si eu vreau

Georgiana78 1

22.03.2012, 22:23

Va servesc cu drag....!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa de Mancare de spanac cu orez