Daca doriti un sos gustos pe baza de rosii cu care sa va asezonati un pranz rapid sau o cina si cautati ceva care sa nu va rapeasca prea mult timp sau ceva neprocesat, atunci va recomand cu caldura un sos de rosii facut in casa rapid si sanatos.
Se face repede si usor, e delicios si nu aveti nevoie de prea multe ingrediente. Va trebuie doar cateva rosii, busuioc proaspat de preferat – insa merge si uscat daca nu avem proaspat – un strop de ulei de masline si un blender. Este tot ce aveti nevoie pentru a prepara sosul acesta delicios la voi acasa.
Se iau rosiile cu tot cu coaja si se toaca la blender pana totul devine un piure. Apoi se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin si cateva condimente: sare, busuioc, piper alb. Dupa gust se mai pot adauga si alte mirodenii.
Optional se poate adauga in sos de rosii si dovlecel crud, ceapa sau ardei gras – se mixeaza la blender impreuna pana obtinem un piure.
Se serveste alaturi de piureuri, cartofi prajiti, cartofi natur, fripturi, hamburgheri, frigarui si cu ce mai vreti voi. Poate fi pastrat la frigider pana a doua zi.
Cu acest sos de rosii am pregatit Bruschette de casa cu dovlecel -reteta o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici pe site.