Azi am facut un desert extrem de simplu si rapid, pentru ca mi-am cumparat ieri o forma de guguluf si vroiam s-o incerc si pentru ca aveam deja foarte multe albusuri adunate in congelator.
Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.
In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de migdale, nucile preajite, stafidele. Punem o parte din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, punem visinele si restul de compozitie. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.
Dupa ce e coapta prajitura, o lasam sa se raceasca in tava, dupa care rasturnam prajitura pe un gratar si lasam sa se raceasca complet, apoi o glazuram dupa preferinta.