Prajitura Clujeanca

de Sim0na in Prajituri, 6 Feb 2012 | 15286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 12 nuci taiate cu cutitul (sau stafide)
  • 1 praf de sare
  • bicarbonat
  • Crema:
  • 2 linguri pline cu faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina sau unt
  • Glazura:
  • 100 g margarina sau unt
  • 2 linguri zahar farin
  • 3 linguri cacao cernuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Clujeanca:

Blat: Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi se adauga 7 linguri de lapte, faina, cacaoa, nucile si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine si apoi se adauga si albusurile batute spuma cu restul de 150g zahar. Se coace in tava unsa si fainata cca 40 min. Cand s-a racit se indeparteaza marginile si se taie in doua pe inaltime. Se ung ambele foi cu crema.

Crema: Se bate putin oul cu praful de sare, zaharul, vanilia, faina si laptele. Se pune apoi la fier la bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce s-a racit, se freaca untul si se adauga treptat cate o lingura de crema in unt. Deasupra acestei creme se intinde glazura.

Glazura: Se pune la topit, la bain-marie, margarina cu zaharul farin si cu cacao. Se omogenizeaza bine fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se pune peste crema cu lingura si se netezeste cu lama cutitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Clujeanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

16.02.2013, 09:26

ce bine arata!!

dorina82 1

16.02.2013, 14:03

Arata tare bine,,felicitari,o s-o incerc cat de curand!!

Constelatialeu 1

16.02.2013, 19:09

Ce bine arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine