Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

de Ana S_I_D in Dulciuri, 1 Ian 2024 | 2079 vizualizari

 

Dragi gospodine, ce spuneti de un cozonac putin mai diferit si elegant de Anul Nou?

La noi este cunoscut sub denumirea de guguluf dar mai poarta denumirea si de kugelhopf sau gugelhupf.

Originile acestui cozonac sunt inca disputate de Austria, Franta si Germania.

Guguluful este un fel de cozonac care se coace intr-o forma speciala ce seamana cu un turban si are in mijloc un „horn“, astfel incat aluatul sa se coaca uniform atat in interior cat si in exterior.

Cu acest cozonac poti sa-ti surprinzi familia si prietenii atat de sarbatori cat si la evenimente mai speciale.
Pentru Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, lapte, smantana, nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe
  • Aluat:
  • sare 1 praf
  • zahar 400 gr
  • lapte 240 ml
  • smantana 340 gr
  • ulei 120 ml
  • cacao 120 gr
  • faina 250 gr
  • bicarbonat 2 lingurite
  • drojdie 1 lingurita
  • nuci 70 gr
  • oua 2 buc
  • GLAZURA:
  • zahar pudra 400 gr
  • lapte 50 ml
  • lapte condensat 50 gr
  • DECOR:
  • capsuni dupa gust
  • afine dupa gust
  • kumquat dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe:

Iata cum se prepara Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Intr-un bol se pun ouale alaturi de un praf de sare si se mixeaza pana incep sa se deschida la culoare.
Adaugam zaharul peste oua si mixam in continuare.
Este randul uleiului sa il adaugam in compozitie, mixam pana ce este incorporat.
Adaugam laptele si smantana, mixam compozitia pana incorporam toate ingredientele.
Adaugam faina si pudra de cacao peste compozitia rezultata. La final, adaugam bicarbonatul si drojdia uscata. Toate ingredientele se amestecPentru un gust mult mai bun am adaugat si nuci maruntite.
e bine.
Am uns o tava de guguluf cu unt si am tapetat-o cu faina. Am pus aluatul in tava si am adaugat-o in cuptorul preincalzit la 175°C, timp de aproximativ 1 ora.
Dupa ce prajitura este gata, se lasa putin la racit si se pregateste glazura.
Pentru glazura se amesteca zahrul pudra, laptele condensat si laptele. Se introduce la microunde sau se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca bine pana se obtine o glazura fluida.
Glazura se toarna peste prajitura cat timp este calduta deoarece se intareste foarte repede.
Se decoreaza prajitura cu fructe proaspete: capsuni, afine, kumquat.

Vezi si reteta de Guguluf cu capsuni si ciocolata.

TIPS-URI

1

Glazura se pune calduta peste guguluf deoarece se intareste foarte repede. Se pot folosi stafide, alune, diferite fructe confiate sau uscate in cozonacul guguluf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana