Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam apoi sa se raceasca foarte bine.
Crema: intr-o oala punem laptele la incalzit. Intr-un bol mai mare batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecam si adaugam treptat laptele fierbinte amestecand continuu. Punem compozitia inapoi in oala, punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.
Impartim crema in 2 boluri, in una adaugam ciocolata si esenta de rom, amestecam si acoperim cu folie alimentara, in cealalta adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il spumam si il impartim in doua: 100 g punem in crema de vanilie si 50 g in crema de ciocolata, il adaugam treptat amestecand bine avand grija sa nu taiem crema.
Frisca: mixam smantana pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se intareste, adaugam esenta si omogenizam.
Asamblare: in tava in care am copt prajitura adaugam blatul racit - crema de ciocolata - biscuiti trecuti prin lapte, formand astfel inca un strat -crema de vanilie - nivelam si dam la rece cateva ore dupa care punem frisca si decoram cu nuca de cocos.
Dam la rece peste noapte, apoi taiem dupa preferinta.
1
Eu am folosit aproximativ 21 de biscuiti.