Desert placinta cu mere

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2021 | 11920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1350 g mere curatate de coaja si seminte
  • 200 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Aluat:
  • 1ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 140 g iaurt
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 420 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Umplutura de mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Aluat:

Se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si iaurtul intr-un castron. Se adauga 200 g faina, praful de copt si otetul si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde grisul, apoi umplutura de mere.

Pe masa de lucru infainata se intinde cealalta jumatate de aluat, se ruleaza pe sucitor, apoi se intinde peste umplutura de mere. Se inteapa aluatul cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

20.11.2021, 21:08

Ce poate fi mai bun decat o placinta cu mere? Mai ales in sezonul rece!

Constelatialeu 1

22.11.2021, 15:56

crisselich 1

23.03.2022, 14:09

Buna ziua, la ce temperatura se incalzeste cuptorul? cam cate minute ati lasat prajitura? testul scobitorii e perfect, dar e o diferenta intre 20 si 45 de minute, si nu toata lumea are timp si chef sa stea langa cuptor... :"> :">

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta impletita cu mere si stafide