Desert placinta cu mere

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2021 | 12875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1350 g mere curatate de coaja si seminte
  • 200 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Aluat:
  • 1ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 140 g iaurt
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 420 g faina (sau cat cuprinde)
  • Dimensiuni tava: 25x35 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Umplutura de mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Aluat:

Se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si iaurtul intr-un castron. Se adauga 200 g faina, praful de copt si otetul si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde grisul, apoi umplutura de mere.

Pe masa de lucru infainata se intinde cealalta jumatate de aluat, se ruleaza pe sucitor, apoi se intinde peste umplutura de mere. Se inteapa aluatul cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Rocsi 1

20.11.2021, 21:08

Ce poate fi mai bun decat o placinta cu mere? Mai ales in sezonul rece!

Constelatialeu 1

22.11.2021, 15:56

crisselich 1

23.03.2022, 14:09

Buna ziua, la ce temperatura se incalzeste cuptorul? cam cate minute ati lasat prajitura? testul scobitorii e perfect, dar e o diferenta intre 20 si 45 de minute, si nu toata lumea are timp si chef sa stea langa cuptor... :"> :">

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere