Prajitura Alba ca zapada

de Geanina87 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 27586 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Miremirc. E o prajitura delicioasa. Mi-a dat ceva batai de cap crema,pentru ca s-a taiat, dar s-a rezolvat cu ajutorul internetului :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingura unt
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte usor, asadar atentie, ca in maxim 10 minute sunt gata!

Pentru crema, amestecam laptele cu faina apoi il strecuram  pentru a evita cocoloasele, adaugam si 150 g zahar pudra si punem pe foc mic amestecand cu un tel pentru a nu se prinde.Cand incepe sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit. Mixam untul cu 150 g zahar pudra ramas si adaugam cate o lingura din crema racita complet. La final se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la doua lamai.

Eu nu am asteptat sa se raceasca si mi s-a taiat crema de unt exact ca la maioneza. Am dat fuga la net si am descoperit ca se repara punand-o pe baie de aburi. Asa am facut si a iesit o crema delicioasa.

Am asamblat prajitura : foaie,crema,foaie,crema si pe ultima foaie am pudrat cu zahar. Prajitura se lasa la rece o noapte pentru a se inmuia foile.

TIPS-URI

1

Crema de unt taiata se repara punand-o pe baie de aburi amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"