Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare

de Sidy in Porc, 22 Feb 2012 | 8892 vizualizari

 

Azi la pranz am savurat acest minunat cotlet de porc facut cu salvie, in vin...Si am mai adaugat minunatii cartofi suedezi si un sos dulce acrisor de merisoare.
A iesit o nebunieeeeee....
Daca va place aroma salviei, veti fi incantati cu siguranta , de aceasta friptura.

 

INGREDIENTE

  • - pentru cotlet
  • 700 g cotlet de porc
  • 50 g unt
  • 150 ml vin
  • 2-3 ramurele salvie
  • sare
  • piper
  • - pentru sosul de merisoare
  • 100 g merisoare
  • 3 linguri zahar
  • un varf lingurita ghimbir
  • 150 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • - pentru cartofii suedezi
  • 7 cartofi mari rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 7 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 7 felii unt
  • rozmarin(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare:

Taiem cotletul felii si il rumenim in untul topit pus intr-o tigaie non-aderenta.Rumenim pe ambele parti pina prinde o culoare aramie.

Punem frunzele de salvie rupte de pe ramurele, apoi stingemcu vinul. Asezonam friptura.

Lasam sa se patrunda, acoperit, vreo 20 de minute.

Preparam sosul de merisoare topind untul intr-o craticioara. Adaugam apoi zaharul, ghimbirul si vinul si lasam sa dea 2-3 clocote. La sfarsit adaugam merisoarele si lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul.

Curatam cartofii si ii taiem transversal, cat mai subtiri, dar fara ai taia complet.

Cuptorul il incalzim la 200 de grade C.

Preparam mujdeiul din usturoiul curatat si dat prin presa, la care adaugam sare , piper si uleiul putin cate putin ca la maioneza pina se face ca o spuma groasa.

Ungem cartofii cu mujdeiul in care am  adaugat rozmarinul.

Pe o tava punem hartie de copt, asezam cartofii unsi cu mujdei si ii dam la cuptor pentru 40-50 de minute.

La servire punem pe farfurie cotletul, cartofii si doua linguri de sos de merisoare.

Veti fi incantati de aromele pe care le veti intilni....

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in vin cu cartofi suedezi si sos de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Adinuta 1

22.02.2012, 21:01

arata foarte bine! in Polonia sosul de merisoare e foarte popular la fripturi

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:58

o bunatate

diana_k 1

23.02.2012, 13:04

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi suedezi