Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

de oanapl in Porc, 13 Feb 2017 | 3407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii intregi, decojite
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce de ardei
  • pentru garnitura:
  • 400 g legume mexicane
  • sare
  • piper
  • oregano
  • sos de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii:

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se incorporeaza si sa se face o pasta alba.

Cu ajutorul unui blender, pasezi rosiile decojite. 2/3 din acest sos il adaugi peste usturoi, adaugi boia dulce de ardei si amesteci bine. Potrivesti de sare dupa gust si torni sosul peste carne. Il distribui uniform pe toata carnea.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu sau un capac si o introduci in cuptorul preincalzit, la 200 de grade, timp de 1 ora. Dupa aceasta perioada, indepartezi folia de aluminiu si introduci tava in cuptor pentru inca 30 de minute. 
Intre timp, pregatesti legumele. Le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi sosul pastrat si condimentezi dupa gust. Le lasi sa fiarba la foc mic, pana cand sunt patrunse. 

 

Dupa ce carnea si legumele s-au facut, le asezi pe un platou si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.02.2017, 19:38

Este foarte gustoasa si satioasa!

oanapl 1

14.02.2017, 22:49

Ma bucur ca va place!

oanapl 1

14.02.2017, 22:52

@miki_a Multumesc de aprecieri! Sunt foarte practice vasele astea. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne