Friptura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 27 Ian 2016 | 16656 vizualizari

 

Este friptura pe care o fac cel mai des deoarece ne place tare.

 

INGREDIENTE

  • 600g cotlet de porc
  • 600g pulpa de porc
  • 300g carnati afumati de casa
  • 300g carnati cu paprika
  • 400g costita afumata
  • 200ml vin alb demisec
  • 100ml apa
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 2 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si vinul si se lasa la fiert 20-25 de minute amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]