Friptura a la Motan

de MotanLaOale in Porc, 27 Ian 2016 | 15326 vizualizari

 

Este friptura pe care o fac cel mai des deoarece ne place tare.

 

INGREDIENTE

  • 600g cotlet de porc
  • 600g pulpa de porc
  • 300g carnati afumati de casa
  • 300g carnati cu paprika
  • 400g costita afumata
  • 200ml vin alb demisec
  • 100ml apa
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura a la Motan:

Carnea se taie bucati potrivite.

Carnatii se taie la 2 cm.

Costita se taie cuburi mai mari.

Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc.

Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute.

Se presara cu vegeta, cimbru, piper, sare si se amesteca.

Se adauga apa si vinul si se lasa la fiert 20-25 de minute amestecand din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime amestecand mereu pana se rumenesc frumos.

Daca doriti sa scapati de amestecat des se introduce cratita in cuptor unde se amesteca mai rar.

Se mananca obligatoriu cu muraturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc cu legume si sos de bere