Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa

de Constelatialeu in Porc, 2 Iun 2024 | 727 vizualizari

 

De cand am vazut reteta asta la bucataras Laura_n mi-a plouat in gura si mi-am amintit ca am niste galbiori in lada frigorifica. Cum doar eu mananc ''ciuperci nebune'' ( asa le zice jumatatea mea, el mananca doar ciuperci champignon ) cand mi-am cumparat galbiori, mi-am pus si la congelator, am zis ca nu se stie cand ma apuca pofta si nu gasesc pe piata ca nu-i sezonul lor. Gata cu vorba, sa scriu si reteta, de mancat am mancat, sa-mi fie de bine. M-am inspirat din reteta Laurei dar n-am respectat-o 100%, am facut-o in stilul meu, ca doar a fost pofta mea nu a ei....:)))))))))))))))))))))
Pentru Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cotlet porc, morcovi, ardei, ceapa verde, galbiori, smantana, verdeata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa
  • 2 buc cotlet de porc
  • faina
  • sare
  • piper mozaic
  • cca 50 g morcov taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat
  • cca 50 g ardei rosu taiat cubulete, congelat sau proaspat- eu am avut congelat
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 4-5 fire de usturoi verde
  • cca 300 g galbiori congelati ( i-am lasat de seara sa se dezghete) sau proaspeti daca este sezonul lor
  • smantana grasa pentru gatit cca 200 ml
  • 200 ml apa
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa:

Cum se prepara Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa

Mi-am scos ardeiul si morcovul de la congelator, am luat din gradina ceapa verde si usturoi, le-am curata spalat si tocat marunt.  Ciupercile galbiori le-am scos de cu seara de la congelator , le-am pus intr-o sita sa se dezghete si sa se scurga .Apoi  mi-am pregatit carnea, am condimentat-o cu sare si piper, am trecut-o prin faina, am pus o tigaie wok pe foc sa se incinga, am adaugat un pic de ulei cca 75 ml, am pus cotletele in tigaie sa se rumeneasca pe o parte si pe cealata, le-am scos din tigaie. In tigaia in care am prajit cotletul am pus ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul, am presarat putina sare si le-am lasat sa se caleasca cca 10 min, apoi am adaugat galbiorii, am mai lasat cca 15 min, apoi am pus cele 2 cotlete, am adaugat smantana amestecata cu piper mozaic macinat si apa, am pus un capac peste tigaie, am micsorat focul, mediu spre mic si am lasat sa se gateasca pe indelete toate ingredientele, sa se imprieteneasca intre ele si sa dea cele mai bune arome ala lor.  Am servit cu ardei copti

Incearca si reteta de Tocanita de galbiori cu smantana si usturoi, foarte gustoasa sau reteta de Galbiori cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu galbiori si sos de smantana, o mancare savuroasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Sidy 1

03.06.2024, 06:56

Exact pe gustul meu !

laura_n 1

07.06.2024, 17:29

Acum inteleg eu care e treaba cu tocanita asta ) Cleme, am salivat de cand am vazut-o pe Insta Big like!

Rocsi 1

07.06.2024, 20:21

Arata minunat si trebuie sa fie super delicioasa! Ca sa vezi, nu am mancat niciodata galbiori, nu stiu de ce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava cu ciuperci si usturoi