Un aperitiv, o gustare, un preparat destul de simplu, bun pentru orice moment al zilei. Daca sunteti iubitori de urda, neaparat sa pregatiti si aceste clatite!
Umplutura:
Clatitele:
Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul.
Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat peste compozitia lichida.
O lasam 15 minute la odihnit.
Punem o tigaie la incins, o ungem cu ulei, punem un polonic potrivit de compozitie.
Rumenim clatita pe ambele parti si procedam tot asa pana terminam tot aluatul.
Clatitele le scoatem pe un platou.
Umplutura:
Mixam urda impreuna cu smantana.
Mararul verde il tocam marunt, il incorporam peste urda.
Adaugam parmezanul ras, sare si piper dupa gust, amestecam.
Punem cate o lingura destul de plina cu umplutura peste fiecare clatita, intindem cu lingura si le impachetam.
Simplu, bun, gustos!
Sa aveti pofta!