pt clatite:
pt umplutura:
pe deasupra:
Pregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia.
Pregatim aluatul pt clatite: intr-un bol mai mare punem laptele, sare, zahar, coaja de lamaie si mestecam energic sa se desfaca bine oul. Adaugam apoi faina si mestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase. Facem clatite si le umplem cu umplutura de urda. Cind sunt gata le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt si le dam pt 15 minute la cuptorul incins la 180 grade.
Intre timp din 2 sau trei oua le separam, albusurile le batem spuma cu 2 linguri de zahar, iar galbenusurile le frecam cu 2 linguri de zahar si una de lapte. Cind galbenusurile sau albit punem albusurile batute spuma, le amestecam usor si le punem peste clatitele din cuptor. Inainte de a pune aceasta spuma, punem peste clatitele fierbinti o lingura de unt moale. le mai lasam 10 minute la cuptor pina spuma devine usor maronie.