Ciorba de vacuta

de kamy in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 10323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de vita slaba(sau manzat)
  • 1 borcan de fasole oloaga(800 gr) 
  • 1 cutie mazare(400 gr)
  • 1 cutie fasole boabe rosii(400 gr)
  • 2 ceape
  • 3 morcovi mari
  • 2 patrunjei
  • 2 teline mici
  • 1 gulie
  • 1\2 varza mica
  • 4 verzisoare bruxelles
  • 3 cartofi
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 borcan(400 gr)rosii cu ardei si frunze patrunjel pus pt iarna
  • 2 l suc de rosii
  • 3 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
  • frunze telina
  • 1 lg.zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.

Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut pe sfert oala cu apa fierbinte,am spumat cat a fost nevoie,am pus capacul si am lasat sa fiarba dupa ce a inceput sa fluiere,o jumatate de ora.

Cand s-a putut,am luat capacul si am adaugat morcovii,patrunjelul si telina,cand au fost fierte pe jumatate am adaugat cartofii,gulia,varza si usturoiul si am lasat sa mai fiarba 7-8 min dupa care am adaugat rosiile din borcan si 2 l bulion,o lg,zahar,cuburile de concentrat de vita si conservele(fasole,mazare si fasolea boabe)lasand sa mai dea in cateva clocote.Gustati si mai adaugati sare si piper dupa gust.

Dupa ce am oprit focul am pus frunze de telina taiate marunt.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cantitatile sunt pt.o oala de 8 l(am gatit pt.2 familii)

2

cand nu o aveam pe Sabina mai puneam si 2 ardei iuti sau otetul de la ardeii iuti pusi pt.iarna.

3

daca nu aveti kukta,dureaza mai mult...vita fierbe greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (19)

kamy 1

23.11.2010, 20:43

ionela...eu pun ce legume am prin frigi,camara...cat mai multe

Sylvia 1

24.11.2010, 15:49

Vai ce de bunatati ai adunat in ciorbita asta, superb arata

kamy 1

24.11.2010, 15:55

sylvia...msma straduiesc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda