Nici nu am facut, nici nu am mancat pana acum, dar mi-a placut.
Un gust dulce-acrisor si combinatia varza-afumatura, nu are cum sa nu iasa buna.
Curatam varza de primele foi si o tocam marunt.
Presaram peste ea sare si piper si o lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.
Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete.
Spalam oasele de porc in apa calda si le punem pe foc in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa dea intr-un clocot sau doua si inlaturam prima apa.
Le clatim bine si le punem din nou la fiert in apa calda.
Cand carnea incepe sa se desfaca usor de pe os, adaugam legumele, ceapa si radacinoasele, apoi dupa 10-15 minute adaugam si varza si ardeiul.
Presaram putin cimbru, adaugam si foile de dafin acoperim vasul si lasam ciorba sa fiarba pana cand varza se va inmuia usor.
Atunci adaugam pasta de rosii si mai lasam ciorba pe foc inca 10 minute, dupa care o gustam si o asezonam cu sare si zeama de lamaie, sau putin otet, daca zeama de lamaie nu o acreste suficient.
La final adaugam mararul tocat marunt.
Pofta buna!