La noi in casa chiftelele dispar urgent...se mananca goale,cu mustar si in fuga.Pe astea le-am vrut neaparat ca felul 2 langa un piure de cartofi asa ca le-am facut marinate.Dar ce sa vezi...in casa nu am avut pasta de rosii,bulion,nimic de genul si asa am ajuns la sosul asta care vreau sa va spun ca e foarte gustos.Sabina mi-a spus sa fac chiftelele marinate numai asa de acum in colo.
Reteta de chiftele o aveti aici
Sosul:
Pentru ca nu am avut foarte multe chiftele am folosit numai jumate de plic.'
Jumate de plic de supa gulas l-am dizolvat in 500 ml apa rece,am pus o frunza de dafin si la foc cu el.Am amestecat mai des sa nu se prinda,dupa ce a inceput sa fiarba am dat focul mic,am lasat 5 min dupa care am pus chiftelele in sos.Am mai lasat 5 min sa fiarba,am mai amestecat insistand pe fundul craticioarei sa nu se prinda,dupa care am oprit focul,am aruncat foaia de dafin si am pus capacul.
Se poate presara patrunjel sau marar verde,dar mie mi s-a parut foarte aromat asa ca nu am mai pus nimic.
Se servesc cu piure de cartofi,paste,orez,cus-cus...
Noi am servit alaturi un piure de cartofi foarte pufos aici aveti reteta
Pofta buna!!!