Chiftele cu dovlecel la cuptor

de Caty in Mancaruri de legume, 20 Iul 2022 | 5264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g dovlecel
  • 100g morcov
  • 100g cartof
  • 2 oua
  • 2 căței de usturoi
  • 100g telemea
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 2 linguri gris
  • Câteva fire de pătrunjel și mărar verde
  • Sare după gust
  • Piper negru macinat
  • Faina și pesmet pentru tapetare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecel la cuptor:

Radem dovlecelul pe răzătoarea mare, îl sărăm și îl lăsăm 10 minute
Radem morcovul și cartoful pe răzătoarea mică.
Radem și telemeaua.
Zdrobim usturoiul.
Tăiem verdeața marunt.
Au trecut cele 10 minute și stoarcem dovlecelul, cartoful, apoi amestecam cu restul ingredientelor.
Eu nu am mai adăugat sare. Nu a fost necesar.
Luam cu lingura din compoziție și formam chiftele mai mărișoare.
Luam cate una și o trecem prin faina apoi prin pesmet.
Înainte de a le da la cuptor, le prăjim într-o tigaie cu puțin ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le lăsăm în cuptor 30-40 minute, la foc mic.
Eu le-am servit alaturi de un sos cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti