Astazi avem Chiftele pufoase din carne, reteta casei. Ies foarte fragede si pufoase datorita painii din compozitie si foarte gustoase. Sunt grozave la micul dejun sau chiar la un picnic in aer liber.
Pentru Chiftele pufoase din carne, reteta casei sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, oua, usturoi, franzela, cartofi, lapte.
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.
Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe razatoarea mica (eu nu mai murdaresc masina de tocat pt. cantitati asa mici) cartofii dati pe razatoarea mica, verdeata, ouale, sare, piper si am amestecat cu mana bine. Am gustat si am mai adaugat sare dupa care am bagat amestecul in frigider pentru o ora.
Tigaia de teflon am pus-o pe foc, cand s-a incins am adaugat ulei (cam juma de cm)si am pus chiftelele pe care le-am format luand cu o lingura mai mica din amestec si cu palmele ude am format bilute pe care le-am aplatizat. (eu nu dau chiftelele prin faina sau pesmet...ne plac mai mult asa). Le-am prajit pe ambele parti dupa care le-am pus pe servetele absorbante.
Se pot servi cu garnitura...piure, orez, etc
Se pot servi cu un Piure de cartofi cremos si pufos, alaturi de o Salata Coleslaw sau pentru cei mai indrazneti, cu Ketchup picant de casa.
Pofta buna!!
1
dupa 2 ture de prajit chiftele, schimbati uleiul