Cand am rabdare asa il fac.Se topeste in gura,cum se spune.
Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa adaugam lapte cald cate putin(f putin,ca uleiul la maioneza)Pe masura ce se inmoaie,trecem mixerul la treapta cea mai mare.Puteti pune in modul asta cat lapte doriti dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si neaparat sa adaugati foare putin lapte o data.
O sa aveti parte de cel mai pufos piure pe care l-ati mancat vreodata.
Pofta buna!!!!
1
nu puneti mult sos peste el ca se va lasa.
2
daca il mancati langa ceva mai sec(cum ar fi...snitele,gratar)puteti adauga in piure putina nucsoara
3
eu la 4 cartofi potriviti,am pus 300 ml lapte si mai puteam pune dar Sabinei ii era tare foame