Ceafa la tava alla Claudiu

de Sidy in Porc, 2 Mai 2010 | 12483 vizualizari

 

O reteta conceputa si executata de fiul meu Claudiu...

 

INGREDIENTE

  • 8 buc ceafa porc
  • 8 buc sunca afumata
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • alte plante aromate
  • zeama de lamaie
  • 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 5-6 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tava alla Claudiu:

 Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.

Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.

Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceafa marinate.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.

Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine. Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tava alla Claudiu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]