Cartofi cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2013 | 67531 vizualizari

 

O varianta delicioasa de a prepara cartofii la cuptor...sunt buni tare si bine usturoiati!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • o capatana de usturoi mare
  • 5 bobite de ienibahar
  • piper
  • sare
  • boia dulce un praf
  • cimbru un praf
  • cateva bobite de coriandru
  • o cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi la cuptor:

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit.

Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. 

Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.

Fiecare cartof se taie felii pe verticala cu un cutit dar nu pana jos apoi se trece prin uleiul cu condimente si se aseaza in tava de Jena, punand deasupra si uleiul ramas. Se toarna deasupra si mujdeiul de usturoi.

Se coc pentru aproximativ o ora si jumatate la cuptorul bine incins( 200 grade). pe parcursul coacerii se ung de doua trei ori cu mujdeiul din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:29

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:33

Bon_Jovi 1

27.12.2016, 01:44

Usturoiul se piseaza fara sare. In rest, minunat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu usturoi