Initial am facut clatite pentru desert, dar curatand cartofi sa fac o mancare mi-am adus aminte ca n-am mai facut de mult clatite cu urda si marar. Si uite asa am transformat totul intr-o budinca foarte buna pe care s-ar putea sa o repet cat de curand.
Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare clatita.
Eu am pus si zahar ca sa aiba putin gust clatitele.
Amestecam urda cu putina sare si mararul tocat si o intindem pe fiecare clatita, apoi rulam si taiem cat de mare dorim rulourile, sa nu depaseasca inaltimea cartofilor in tava.
Cartofii spalati si curatati ii taiem cuburi mai mari si ii presaram cu rozmarin si sare. Ungem o forma sau tava cu unt asezam cartofii, acoperim cu staniol si dam la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade. Mai verificam din cand in cand si intoarcem cartofii. Cam pe la jumatatea timpului am adaugat peste cartofi si costita taiata in felii.
Cand sunt aproape facuti, adica intra furculita in ei, luam staniolul si asezam bucatile de clatite printre ei.
Batem ouale cu putina sare si smantana, adaugam si putin marar tocat si le intindem peste cartofi in forma.
Mai dam la cuptor pentru 10 minute pana cand se formeaza o crusta.
Pofta buna!