Cu siguranta nu e reteta originala, ci doar varianta mea. Mie mi-au placut tare mult cu ketchup, dar merg foarte bine alaturi de muraturi sau o salata verde.
Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja.
Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari).
Intre timp am maruntit sunca si ceapa.
Dupa ce au fiert, am curatat cartofii si ouale si le-am feliat cu ustensila de feliat oua, ca sa-mi iasa straturile cat mai subtiri.
Am uns o tava cu unt si am pus primul strat de cartofi si din loc in loc cate un varf de cutit de unt. Am continuat cu felii de ou, sare, piper, sunca, ceapa, parmezan si cascaval feliat subtire, dupa care am luat-o de la capat cu straturile pana am terminat ingredientele. Am batut 3 oua cu smantana, am condimentat cu sare si piper si am turnat peste straturi.
Deasupra am pus cascaval si am dat la cuptorul preincalzit 180 grade C, pana s-a rumenit frumos.
Pofta buna!
1
Exact ca si la lasagna sau musaca, pt a se cunoaste straturile si a se taia frumos, e recomandat sa se astepte racirea preparatului.
2
Sunca poate fi inlocuita cu orice carne doriti sau se poate exclude.