Pentru ca asta a fost cererea m-am conformat.
Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde.
Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in uleiul bine incins,pe ambele parti.Cine are bebe mic poate inlocui carnea amestec cu carnita de pui,iar chiftelele se pot coace la cuptor.
Rosiile decojite se mixeaza prin robot,pana devin o pasta.Intr-o cratita se pune ceapa taiata si se rumeneste putin.Se adauga sucul de rosii si rosiile proaspete.Adaugam sarea,zaharul,piperul si foile de dafin.Se lasa sa fiarba pana scade un pic.
Adaugam chiftelutele si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.Cu 5 minute inainte de a opri focul,adaugam paharul de vin (acesta l-am pus in loc de otet),are un gust mai deosebit si o aroma mai fina.
Se pot servi alaturi de diferite garnituri.