Imi plac foarte mult chiftelutele de dovlecei, dar pentru ca absorb prea mult ulei si le vroiam mai usoare, am turnat compozitia intr-o forma mai mare pe care am pus-o la cuptor.
A iesit la fel de buna, dar cu mult mai putine calorii.
Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa mai adaugam faina. Ungem o forma cu unt si turnam compozitia. Restul de unt il punem deasupra rupt bucatele. Bagam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Scoatem forma cand compozitia este gata si o rasturnam pe o farfurie. Este buna atat calda, cat si rece servita ca aperitiv.