Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 7 Oct 2020 | 2158 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele de dovlecei, dar pentru ca absorb prea mult ulei si le vroiam mai usoare, am turnat compozitia intr-o forma mai mare pe care am pus-o la cuptor.
A iesit la fel de buna, dar cu mult mai putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr porumb boabe din conserva
  • 100 gr telemea de oaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor:

Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama  lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa mai adaugam faina. Ungem o forma cu unt si turnam compozitia. Restul de unt il punem deasupra rupt bucatele. Bagam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Scoatem  forma cand compozitia este gata si o rasturnam pe o farfurie. Este buna atat calda, cat si rece servita ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

07.10.2020, 21:50

dantes 1

08.10.2020, 09:47

Rocsi 1

08.10.2020, 20:07

Este bine ca multe retete care ne plac, le putem pregati la cuptor! Arata tare bine aceasta mega chiftea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni