Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de fasole cu dovlecei si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateFasolea se clateste sub jet de apa si se lasa la scurs. Dovlecelul se taie fasii subtiri, se pune intr-o tigaie wok cu putin ulei de masline si putin unt, se lasa cateva minute pana se inmoaie,...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu gem - 900
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se tapeteaza o tava (22 x 28 cm) cu hartie de copt...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu lingura - Reteta...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIata cum se prepara Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara Ouale se bat intr-un vas inalt, impreuna cu plicul de zahar vanilat si cele 4 linguri de zahar. Se pun esentele, cele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si gem...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari...Citeste continuarea
Salata de leurda
Postat de: MotanLaOale in SalateIngredientele se curata, se spala, se scurg si se taie bucati. Se pun intr-un castron si se amesteca. Se presara sare dupa gust. Se toarna otetul diluat cu apa si uleiul. Se amesteca...Citeste continuarea
Covrigi bavarezi
Postat de: ioana_lupu in PiineIncalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se...Citeste continuarea
Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se...Citeste continuarea
Fusilli cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in FusilliPastele se pun la fiert in apa clocotinda respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Sarati. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa verde si usturoiul marunt....Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca de cocos...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriBlat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea
Desert prajitura Cartof
Postat de: privatelaura in DulciuriLaptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor. Intr-un castron, se faramiteaza cu mana...Citeste continuarea
Desert biscotti cu fructe uscate
Postat de: privatelaura in DulciuriSe preincalzeste cuptorul, la 170 grade C. Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador. Faina se...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri si...
Postat de: momo121 in PrajituriAlbusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la...Citeste continuarea
Mancare de stevie
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postMai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...Citeste continuarea
Desert chec pufos a la Ruxy
Postat de: panacris in PrajituriPrima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas...Citeste continuarea
Paine de casa, reteta excelenta...
Postat de: momo121 in PiineIata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...Citeste continuarea
Scrumbie sarata
Postat de: Ksenya in PestePestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: deyutzky in Mancaruri de legumeCuratam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii. Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata...Citeste continuarea
Paine alba, simpla
Postat de: panacris in PiineMărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu ciuperci si oua...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeLegumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de...Citeste continuarea
Salata orientala de post cu...
Postat de: katty in SalateCuratam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Taiem cartofii...Citeste continuarea
Desert prajitura-ecler cu vanilie...
Postat de: ancutsa in PrajituriEclerurile: Într-o crăticioară, se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina, se amestecă energic, apoi se dă de pe foc și se...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu carnati
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se pun sub apa rece, se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Biscuiti sarati din 3 ingrediente
Postat de: deyutzky in Mancare copiiPunem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece. Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca...Citeste continuarea
Noodles cu legume si sos dulce acrisor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie
Postat de: oanapl in DulciuriSe pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul...Citeste continuarea
Spaghete cu fructe de mare
Postat de: oanapl in Fructe de mareSe curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi...Citeste continuarea
Supa dietetica de legume, cu...
Postat de: RODIMUR in SupeCum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...Citeste continuarea
Desert galuste de aur (Arany galuska)
Postat de: Criss in PrajituriEu din nou am facut aluatul la masina de paine. Dar daca nu aveti masina de paine, framantati cu robotul sau cu mana, exact ca si un aluat pentru cozonac/gogosi/placinte. Pana acum cu criza...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere in straturi
Postat de: cristeena20 in PrajituriAm batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi...Citeste continuarea
Varza a la Cluj, reteta...
Postat de: cristeena20 in PorcCum se prepara Varza a la Cluj, reteta traditionala cu varza murata Varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata, o tinem putin in apa rece inainte de a o cali. Intr-o...Citeste continuarea
Desert briose cu mere
Postat de: oanapl in DulciuriSe spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: oanapl in Mancare copiiDovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se...Citeste continuarea
Desert prajitura Opera
Postat de: madi_marin in PrajituriFoi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se...Citeste continuarea
Briose de spaghete cu branza
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiSpaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...Citeste continuarea
Salata de andive
Postat de: elucubratiiculinare in SalateAndivele se curata de foile galbene si se spala in cateva ape. Se pun pentru minim jumatate de ora in apa in care punem zeama de la o jumatate de lamaie. Intre timp se face...Citeste continuarea
Salata cu branza feta
Postat de: MotanLaOale in SalateLegumele se spala, se curata si se taie marunt. Branza se taie cubulete. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se presara sare si piper. Se toarna ulei de masline si otet...Citeste continuarea
Salata de ton cu boabe de porumb
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati legumele . Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire. Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine. Boabele de porumb se scurg...Citeste continuarea
Bors de urzici cu leustean si usturoi
Postat de: katty in CiorbeCuratam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu leurda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se toaca marunt. Zarzavatul si ceapa se caleste 3-4 minute in ulei, intr-o oala. Se pune boia, piper si sare. Se adauga apa si se fierbe 10 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Spaghetti cu spanac si ton
Postat de: katty in SpagheteLasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Desert mini checuri cu portocale si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi, cu mazare
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMazărea se scoate din conservă, se clătește sub jet de apă rece și se pune la scurs într-o strecurătoare. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor în...Citeste continuarea
Desert Victoria sponge cake
Postat de: Dea_Dea in TorturiIncepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la...Citeste continuarea
Pizza originala
Postat de: VI in PizzaApa calduta, zaharul si drojdia se amesteca bine si se lasa in repaus 10 minute. Adaugam apoi faina cernuta si sarea, si framantam aproximativ 5-6 minute. Ungem coca rezultata cu ulei si o...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu leurda
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec prin apa rece si se curata de coaja. Ouale se fierb si se curata de coaja. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea
Pasta de fasole verde
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe scoate cu o seară înainte de preparare fasolea congelată din congelator și se lasă în strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță...Citeste continuarea
Desert cosulete cu dulceata si nuca
Postat de: Dea_Dea in DulciuriAluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin pana...Citeste continuarea