Dulceata de cirese amare

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 16 Iul 2020 | 3069 vizualizari

 

Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 690 g cireșe amare (cântărite fără sâmburi),
  • 200 g îndulcitor pudră,
  • 150 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

 

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, 

am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.

Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc. 

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

 Se obţin: 1 borcan cu volumul de 340 ml, un borcan de 220 ml și o farfurioară pentru pozat și degustat J

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-cirese-amare.html

TIPS-URI

1

Un alt mod de a vă da seama că este gata este să verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper temperatura de 100-101°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina