Reteta de vara
Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala, la fel ca laptele dulce.
Se opreste focul, se sparg ouale si se dau drumul in oala; daca vreti, puteti trece cu furculita prin oala sa se sparga ouale, la ai mei le plac ouale sa fie intregi, asa ca le dau drumul in oala si nu mai amestec. Se adauga leustean tocat si puteti sa va bucurati de o sarbusca sau un bors de vara foarte sanatos. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
1
Puteti face sarbusca din chisleac, iaurt, zer de vaca dar este mai slab ca consistenta, puneti putina smantana.
2
Puteti sa bateti ouale ca pentru omleta si sa le adaugati in sarbusca si asa va iesi o sarbusca cu zdrente. Aveti multe posibilitati de a gati o sarbusca sau nacreala, acu depinde de zona in care locuiti, fiecare zona cu numele sau.