"retete de vara"
Am avut cateva branzeturi prin frigider (cate putin din fiecare) si mi-a venit ideea sa incerc sa fac o tarta. Cum dovlecelul este unul din legumele care nu lipsesc din frigider, l-am adaugat langa branzica, iar rosiile impreuna cu busuiocul sunt cele dau aspect, aroma si culoare aperitivului nostru! :)
A iesit tare gustoasa si aspectuoasa!
Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C .
Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare mica.
Intr-un bol adaugam branzeturile, ouale si smantana, amestecam bine, adaugam dovlecelul scurs de zeama, faina cu praful de copt si condimentam cu sare si busuioc dupa gust.
Compozitia rezultata o turnam peste aluatul de foietaj scos din cuptor, adaugam bucati de rosii din loc in loc si presaram putin busuioc deasupra.
Dam tava la cuptor la 180°C pentru 40-50 minute sau pana ce tarta s-a rumenit frumos deasupra.
Se serveste calduta sau rece!
Pofta buna!
1
Optional se mai poate adauga: ceapa usor calita, un morcov mic pentru culoare, cimbru sau ce va place!