Intr-o cratita la foc mic, punem laptele, apa si untul. Lasam pana se topeste untul, apoi punem faina si amestecam bine la foc mic inca 5 minute sa scoatem cat mai multa apa din aluat. Stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam ouale, cate unul pe rand si amestecam cu mixerul. Punem aluatul intr-un pos si formam cojile de eclere intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la 190° timp de 20 de minute. In primele 20 de minute nu deschidem usa cuptorului. Dupa lasam la 160° alte 20 de minute. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.
Pentru crema punem laptele pe foc. Separat amestecam ouale cu zaharul si faina. Cand laptele este aproape de fierbere adaugam compozitia cu ou si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc, adaugam vanilia si o lasam la racit.
Taiem cojile de eclere pe jumatate, punem crema intr-un pos si le umplem.Pe deasupra am pus 100 g ciocolata topita cu 10 ml ulei.
Pofta buna!