Retete de vara
Albusurile se bat spuma cu sarea,se adauga otetul apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.La sfarsit se adauga amidonul si se mixeaza 1-2 minute.Se pune toata compozitia intr-un pos si pe o tava tapetata cu hartie de copt se fac cercuri pline, apoi peste cercuri se mai adauga o margine sa fie mai inalte.Se dau la cuptorul incalzit la 90° pentru 2 ore.Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca complet.
Crema.
Intr-o cratita punem amidonul iar peste turnam laptele si amestecam, punem galbenusurile pe rand , apoi zaharul si plicul cu zahar vanilat.
Punem cratita la foc mic si amestecam pana se ingroasa crema.Luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste.Lasam crema sa se racoreasca.
Punem crema intr-un pos si umplem fiecare bezea.Eu am pus si Nutella peste crema.Apoi decoram cu fructe dupa preferinta.