Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Briose de Craciun
Postat de: rodica88 inToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C. Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea
Pulpa de curcan la slow cooker...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala pulpa de curcan, se sterge de apa si se taie in doua. Se presara condimentele pentru pui, sare si piper si se maseaza putin bucatile de carne. Se curata cartofii, ceapa si morcovul....Citeste continuarea
Tort cu frisca Montare d'oro
Postat de: camiionescu inSe pregătesc ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul, esentele, uleiul si laptele si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in TorturiBiscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si...Citeste continuarea
Salata Suba cu sfecla rosie si...
Postat de: eumimi in SalateSfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un...Citeste continuarea
Supa crema de legume coapte
Postat de: CameliaComan in SupeCuratam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii...Citeste continuarea
Aperitiv baghete umplute la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriTaiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati...Citeste continuarea
Pastrav cu zeama de varza si mamaliga
Postat de: GabrielaDragan in Supe/CiorbePestele se curata si se taie bucati. Se pune zeama de varza la fiert impreuna cu hreanul ras. Dupa cateva clocote, se adauga pastravul taiat bucatele. Pastravul fierbe foarte repede, deci dupa...Citeste continuarea
Desert bomboane Zambete colorate
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am...Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: DianaTrucmel in SalateSe fierb separat cartofii, morcovii si ouale. Se taie marunt castravetii si gogosarii si se pun la scurs. Dupa ce au fiert cartofii, morcovii si ouale, zdrobim sau taiem cartofii, taiem...Citeste continuarea
Aripioare cu spanac
Postat de: GABRIELAGH in PuiSpalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si afine
Postat de: simona72 inPentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare pentru 3-4 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Gem de prune cu ciocolata si...
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemPrunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de...Citeste continuarea
Tocana de opintici-reteta de post
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa...Citeste continuarea
Tocana de cocosei
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneSe portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele....Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeDovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe, de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu...Citeste continuarea
Fasole alba cu ceafa afumata
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti- de post
Postat de: mihaelar63 in DulciuriBiscuitii se sfarma bucati. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care...Citeste continuarea
Turte cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PiineCuratam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6...Citeste continuarea
Desert fantezie de iarna cu...
Postat de: claudiaO in PrajituriPentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiPulpele de pui se curata si se spala. Cartofii se curata, se spala si se feliaza dupa preferinta. Usturoiul se curata si se piseaza. Pulpele se sareaza, se ung cu pasta de ardei si cu...Citeste continuarea
Desert pandispan rapid cu crema de...
Postat de: eumimi in PrajituriAmestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuca si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura din foi cu bulion...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCeapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea
Farfalle in sos pesto cu rosii...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfallePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se desface romanesco in buchetele, usturoiul se piseaza si rosiile se toaca marunt. Se incalzeste...Citeste continuarea
Aripioare fragede in sos BBQ cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiAripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să...Citeste continuarea
Oreo Cheesecake
Postat de: deyutzky inCrusta: Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta. Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit....Citeste continuarea
Supa de rosii cu legume
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se...Citeste continuarea
Tort cu mousse de nuci, portocale...
Postat de: diaconta inPentru blat am folosit o reteta pe care o fac aproape de fiecare data când pregatesc tort. Reteta este foarte simpla si reusita este sigura. Ouale întregi le-am mixat cu un...Citeste continuarea
Carne de iepure cu legume si paste...
Postat de: AdrianUdrea in Slow CookerMai intai pregatim toate ingredientele. Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului. Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si cafea
Postat de: mirela0911 inBlatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Placinta cu hering afumat si conopida
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie),...Citeste continuarea
Placinta cu branza proaspata de vaci
Postat de: AngelicaDorondoc in PrajituriPentru inceput vom lua o cana in care vom amesteca drojdia, o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si 100 g de apa calduta. Vom obtine o pasta pe care o lasam la caldurica sa creasca. Luam un...Citeste continuarea
Spaghete in sos de pui la tava
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu...Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu avocado si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriBlatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati. Crema de...Citeste continuarea
Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. ...Citeste continuarea
Quesadillas umplute cu legume...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri. Se amesteca legumele cu oregano,...Citeste continuarea
Risotto din orzo cu dovlecel copt,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeCeapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici. Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca...Citeste continuarea
Placinte cu cartofi, la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se face aluatul. Se pune făina amestecată cu sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Postat de: ctlina in PorcIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Bibeleskaes- Branza alsaciana
Postat de: ctlina in Mancare copiiScurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa,...Citeste continuarea
Peste alb cu crema de susan- reteta...
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara...Citeste continuarea
Desert prajitura invizibila, cu mere
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si...Citeste continuarea
Tort Castanola
Postat de: andaoana inPregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu usturoi...
Postat de: simona72 in SupeDaca aveti o supa de pui gata facuta, o folositi pe aceasta. Daca nu, va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data...Citeste continuarea
Desert tort ciocolatos - de post
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...Citeste continuarea